Truskawka

Pestki

Truskawka

(Fragária L.)

Olej z pestek truskawek jest stosowany w branży kosmetycznej. To wyjątkowy olej pielęgnacyjny ceniony w pielęgnacji każdego rodzaju cery i włosów.
W oleju dominują niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym omega-6. Olej zawiera bardzo wysokie stężenie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, zawiera również witaminę A i E.

clicking on ".more" toggles class "visible" on "#popover"