Malina

Pestki

Malina

(Rubus idaeus L.)

Olej z pestek malin wykorzystuje się w branży kosmetycznej. Ma działania przeciwzapalne i przeciwzaskórnikowe, regeneruję i rozjaśnianie skórę.
Zawiera w dużej ilości potasu, fosforu, wapnia oraz magnezu, bogaty w witaminy C i E. Olej z pestek malin zaliczany jest do bio-olejów, czyli olejów o wysokiej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: linolowego i alfa-linolenowego.

clicking on ".more" toggles class "visible" on "#popover"