Porzeczka czarna

Pestki

Porzeczka czarna

(Ribes nigrum L.)

Olej z pestek porzeczki czarnej wykorzystywany w branży kosmetycznej. Ma właściwości nawilżające i łagodzące podrażnienia dla skóry bardzo suchej, popękanej, wrażliwej, atopowej, łuszczącej się. Regeneruję, odmładza i ujędrnia cere dojrzałą, jest środkiem pielęgnującym dla cery trądzikowej.
Olej z nasion czarnej porzeczki charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością kwasu gamma-linolenowego, zawiera również kwasy tłuszczowe: linolowy, alfa-linolenowy oraz kwas stearydynowy.

clicking on ".more" toggles class "visible" on "#popover"